Chocolade Praline Cups
1 augustus 2020

Chocolade Praline Cups 1 augustus 2020

Chocolade Praline Cups
30 min

Cravings, cravings naar chocolade... Ik ben er vast van overtuigd dat ik niet de enige ben die deze heeft!

Onlangs maakte ik overheerlijke chocolade cups die gewoonweg naar praline smaakten. Ik werd voor dit receptje geïnspireerd door twee geweldige foodbloggers, namelijk as cooked by ginger en nadias healthy kitchen.

Ik liet mij inspireren en gaf het mijn eigen twist. Om die 'praline-smaak' te verkrijgen gebruikte ik chocoladedruppels zonder toegevoegde suiker. In combinatie met de cashew butter verkreeg ik dus die overheerlijke smaak van praline.

Dit receptje heeft enkel 2 of 3 ingrediënten nodig (afhankelijk of jij graag de pralinesmaak wilt). Je kunt gerust pindakaas gebruik als je geen cashew pasta in huis hebt of als je het iets goedkoper wilt maken.

Whatever you might use, just start making them now and enjoy!

Ingrediënten (Voor 6 cups)

  • 200gr lindt chocolade 90%
  • 100gr cashew butter (of pindakaas)
  • 20gr chocoladedruppels zonder toegevoegde suiker (stevia)
  • Topping naar keus: nootjes, framboosjes, zeste van sinaasappel met zout,...

Methode

1
Smelt 1 reep chocolade au bain-marie in een pannetje. Verdeel de chocolade gelijk over 6 cupcake-vormpjes. Plaats ze in de vriezer gedurende 10-15min.
2
Doe de cashew butter in een mug en warm op in de microgolfoven gedurende 30sec zodat de cashew butter zachter is. Voeg de chocoladedruppels toe terwijl de cashew butter warm is en meng. Haal de cupcake-vormpjes uit de vriezer, verdeel de cashew butter over je eerste laag chocolade en plaats terug in de vriezer gedurende 10 min.
3
Smelt de 2de reep chocolade opnieuw au bain-marie. Haal de cupcake-vormpjes opnieuw uit de vriezer en verdeel nu uw bovenste laag chocolade over de 6 cupcakes. Doe er je favoriete topping over. Plaats terug in de vriezer gedurende 15min.
4
Bewaar ze in de frigo eens de bovenste laag chocolade helemaal verhard. Haal ze 10 min eerder uit de koelkast wanneer je ze wilt eten en geniet.

Tip

De topping is niet verplicht. Ik had graag een extra'tje en maakte twee verschillende: frambozen crumble en sinaasappel zeste met zeezout.

Heb je geen chocoladedruppels in huis? geen enkel probleem want ze zijn overheerlijk ook zonder de chocoladedruppels.

Voedingswaarde

Portie 1 chocolade cup
Energie (kcal) 319,0
Vetten (g) 28,2
Waarvan verzadigd (g) 12,3
Koolhydraten (g) 7,8
Vezels (g) 0,7
Waarvan suikers (g) 3,3
Eiwitten (g) 6,8

Nieuwste recepten

Citroenkoekjes

Citroenkoekjes

35 min
2in1 Groentetaart

2in1 Groentetaart

60 min