Over mij
4 augustus 2017

Over mij 4 augustus 2017

Over mij

Aussie Aussie Aussie, Oi Oi Oi !!

Tijdens mijn studies in Australië in 2014 heb ik de juiste balans tussen lichaam en geest gevonden. Ik ben nauwlettend bezig geweest met mijn voeding, zonder mezelf van alles lekkers te ontzeggen. Elke week lastte ik dan ook een zondig momentje in, kon heerlijk genieten van één of twee glazen wijn, ging regelmatig op restaurant en heb in GEEN geval de koolhydraten uit mijn dieet gelaten. Jouw gedacht nu: 'Ja, dit meisje leefde gewoon op salades en crackers'. Wel, ondanks je vermoeden was dit niet het geval! Integendeel, ik ging minder rauwkost eten en introduceerde brood in mijn eetgewoontes. Mijn prestatie? 7 kilo verloren in ongeveer 7 maanden en nog beter… een gezonder leven!

Darmproblemen

Veel mensen weten niet eens dat ze een darmprobleem hebben. En geloof me, ik had er eveneens geen flauw idee van. Ik had altijd dat irritante opgeblazen gevoel na mijn lunch of avondmaal. Ik had veel krampen, veel gas en nog erger ... soms kon ik drie dagen niet meer naar het grote toilet ... Ik was geconstipeerd! Na het raadplegen van een dokter en een bezoekje aan het ziekenhuis hebben ze PDS of Prikkelbare Darm Syndroom vastgesteld. Niets om me zorgen over te maken, maar ik had altijd gedacht dat ik wist wat ik at en wat het beste voor mijn lichaam was. Blijkbaar zat ik toch ergens op een verkeerd spoor, en net daarom was dit een reden voor mij om mijn voedselinname te gaan onderzoeken.

Een groeiende nieuwsgierigheid

Tot de dag van vandaag heb ik veel geleerd over het verband tussen wat je eet en welk invloed het heeft op je lichaam. Mijn interesse in voeding en mijn nieuwsgierigheid is tot een grote passie uitgegroeid. Ik besteed dan ook 90% van mijn vrije tijd aan het doorsnuffelen van boeken en het internet om mezelf continu bij te leren. Telkens als ik iets hoor dat voor mij nog onbekend is, kan ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en zoek ik alles op wat ik er over kan terugvinden. Zelf heb ik reeds een opleiding als gewichtsconsulente achter de rug en toekomstige opleidingen als Herborist staan nog op de planning. Ik ben er dus ook vast van overtuigd dat de manier waarop je je mentaal of lichamelijk voelt, veel te maken heeft met je voedselinname. Net daarom is mijn doelstelling via deze weg om mijn passie voor een gezond leven over te dragen en je op deze manier op weg te helpen naar een gezonder en gelukkiger leven.

 

Nieuwste recepten

Citroenkoekjes

Citroenkoekjes

35 min
2in1 Groentetaart

2in1 Groentetaart

60 min